18 juni 2006

 

Rabat

Ik ben afgelopen week in Rabat geweest, en heb een gesprek gehad met oa de directeur van de Bosbouwdienst hier. Hij is een belangrijk persoon in het bereiken van ons doel en het was een goed gesprek. Het viel me op dat de mensen hier erg open staan voor advies en input van buitenaf.

Een van de grootste problemen is het feit dat de beschermde gebieden hier nooit volledig beschermd kunnen worden omdat in de wet staat dat de lokale bevolking altijd recht heeft op het gebruiken van natuurlijke bronnen van het land. Dat betekent dat als je de begrazingsdruk in het gebied wilt verminderen, je andere manieren moet zoeken. Op dit moment geeft de bosbouwdienst subsidies aan de lokale herders verenigingen om de druk op het gebied wat te verkleinen en om de lokale mensen zelf een rol te laten spelen in de bescherming van het gebied.

Binnenkort zal ik een presentatie geven aan mensen van verschillende organisaties en instanties, onder andere het ministerie voor natuurbescherming. Na de presentatie zal een discussie volgen waarin hopelijk ook acties worden besloten. Ik hou jullie op de hoogte.

Verder is het in Marokko op het moment even niet al te warm. Het is al dagen bewolkt en bijna fris te noemen!

This page is powered by Blogger. Isn't yours?